Європейська конфедерація волейболу (CEV) оприлюднила нове положення про проведення Кубка Виклику і Кубка ЄКВ - другого і третього за значимістю клубних турнірів у Європі.

Як повідомляється в офіційному релізі організації, в сезоні-2013/14 система розіграшу залишиться колишньою - один домашній і один виїзний матч, але залежно від результату гри командам нараховуватимуться очки.

Так, за рахунку 3:0 або 3:1 переможцю буде нараховуватися 3 очки, переможеному - 0. У свою чергу, за рахунку 3:2 переможцю нараховується 2 очки, переможеному - 1. У наступний раунд проходить команда, яка набрала більшу кількість очок за результатами двох ігор. У разі рівності очок грається «золота партія» до 15 очок, або до того моменту, поки перевага однієї з команд не досягне двох балів (16:14, 17:15, 18:16 і т.д.).

Півфінали і фінал також граються вдома і на виїзді. Команда, що виграла в півфіналі два матчі або «золоту партію», проходить у фінал. Таким же чином у фіналах визначаються і володарі кубків, передає «УНІАН».

Зазначимо, що раніше переможець будь-якої стадії плей-офф єврокубків визначався за кількістю перемог. При цьому рахунок не мав ніякого значення. У разі рівності перемог команди грали додатковий «золотий» сет. Це правило в новому сезоні збережеться тільки в головному волейбольному єврокубку - Лізі чемпіонів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

447