«Зовсім не шкодую і не відмовляюся від жодного мого слова, мої слова збудовані в логічну і стовідсотково правильну і принципову схему, від якої відступати просто смішно», - підкреслив Андрєєв у коментарі «Комсомольській правді». Андрєєв ще раз повторив свої тези і підкреслив, що «від жодного слова», сказаного раніше, не відмовляється.
На його думку, говорити про депортацію кримських татар «потрібно тільки об'єктивно, зі знанням історичної правди, що головна подія тих років - подвиг радянського народу і перемога у війні».

«І в цій перемозі є багато трагічних сторінок, у тому числі і депортація (яка, до речі, є трагедією не тільки кримськотатарського, але і всього радянського народу). І це злочин радянського керівництва, але виривати тему депортації з загальної картини - це і є брехня проти історії. Тому що відносно кримських татар є й інші епізоди, які повинні бути зрозумілі й об'єктивно представлені. У тому числі й епізоди колабораціонізму, співпраця з фашистськими окупантами», - додав він.

Нагадаємо, раніше генконсул Андрєєв в інтерв'ю кримському телебаченню виправдав депортацію кримських татар. Генконсул РФ у різкій формі розкритикував фільм «Хайтарма». На думку консула, фільм спотворює правду про війну і депортацію татар.

У результаті МЗС України викликало на килим представника посольства РФ у Києві Віктора Лихачова, якому заявило стурбованість української сторони у зв'язку з некоректними висловлюваннями генконсула.

Учора МЗС РФ визнало висловлювання генконсула некоректними. «Розуміємо реакцію на деякі, скажемо прямо, некоректні формулювання, використані російським представником без належного урахування чутливого питання, що вимагає в будь-якій ситуації виключно зваженого підходу», - зазначили в міністерстві.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість некоректним висловлюванням генерального консула Російської Федерації в Сімферополі Володимира Андрєєва по відношенню до представників кримськотатарського народу.

У свою чергу МЗС Росії ло що генконсул допустив некоректні формулювання щодо кримських татар, не врахував чутливого характеру цього питання.

Кримські татари блокуватимуть роботу Генерального консульства Росії в Сімферополі до тих пір, поки консула Володимира Андрєєва не буде відкликано.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

474