Співробітниця одного зі столичних відділень філій «Ощадбанку», яка незаконно знімала грошові кошти з рахунків вкладників-пенсіонерів, засуджена до 3 років позбавлення волі з випробувальним строком на 2 роки, повідомляє прес-служба прокуратури Дніпровського району Києва.

Встановлено, що протягом листопада 2012-го - січня 2013 року завідувач територіального відділення філії «Ощадбанку», маючи доступ до банківської програми, підробила заяви на видачу готівки від імені вкладників-пенсіонерів. Надалі зловмисниця на підставі підроблених заяв отримала з банку 61 тис. гривень.

Стосовно посадовця фінустанови було відкрито кримінальне провадження за ч.1, 3, ст.191 КК України «Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало у віданні» та ч.1, 3 ст.200 КК України «Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення».

Вироком Дніпровського районного суду працівниця банку визнана винною і засуджена до 3 років позбавлення волі з випробувальним строком на 2 роки. Крім того, суд позбавив засуджену права обіймати посади, пов'язані з повною матеріальною відповідальністю строком на 2 роки і зобов'язав її виплатити 61 тис. гривень «Ощадбанку», який до цього відшкодував потерпілим всі завдані збитки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165