Роботи з будівництва метро на Троєщину вже йдуть, і через два роки в експлуатацію планується здати першу чергу нової, четвертої лінії підземки. Про це заявив голова КМДА Олександр Попов в інтерв'ю газеті «Сегодня», опублікованому в п'ятницю.

« Що стосується метро у бік житлового масиву Вигурівщина-Троєщина, то ми зараз займаємося залученням інвестора для максимально швидкої реалізації цього проекту. А роботи з будівництва четвертої лінії вже йдуть - у найближчі дні в районі вулиці Набережно-Лугової будемо закладати перші елементи оправи тунелю» , - заявив Попов.

«Коли інвестор буде визначений, то можна буде планувати здачу в експлуатацію першої черги нової лінії вже через два роки», - зазначив чиновник.

Голова КМДА нагадав, що проект будівництва нової гілки метро розділено на кілька черг. «На першому етапі планується запустити рух з Троєщини до Подолу, а другою чергою йти по Правому берегу - від Лук'янівки до Подільського мосту. На першому етапі планується залучити приблизно $800-900 млн, а загальна вартість будівництва метро на Троєщину становить близько $2 млрд. доларів. Такі суми зараз непосильні для бюджету, тому у вирішенні цього найважливішого для киян питання ми сподіваємося на співпрацю з бізнесом», - підкреслив градоначальник.

Нагадаємо, перша черга нової - Подільсько-Вигурівської - лінії Київського метрополітену буде складатися з шести станцій: Глибочицька (пересадка на Лук'янівську), Подільська (пересадка на Тараса Шевченка), Суднобудівна (на Рибальському острові), Труханів острів, Затока Десни, Райдужна.

Надалі лінія піде на Троєщину вздовж проспекту Маяковського, а від Лук'янівки через вокзал Київ-Пасажирський до аеропорту «Київ» у Жулянах.

Раніше влада заявляла, що Київ має намір за сприяння Зовнішекономбанку (ЗЕБ) Росії залучити кредит на суму $700 млн. для будівництва першої черги. Банк ставить умовою залучення кредиту державні гарантії з боку Кабінету міністрів, з цього питання КМДА веде консультації з урядом. Для початку будівництва КМДА не так давно попросила у Кабінету міністрів додатково 434 млн. грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

670