Президент Асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк подякував владі за вирішення питання затримки на українсько-білоруському кордоні вітчизняної кондитерської продукції.

Так він прокоментував результати 22-го засідання Міжурядової українсько-білоруської комісії з економічного співробітництва, яке відбулися 22 травня 2013 року у Києві.

Балдинюк зазначив, що важливою новацією підготовки української сторони до цього засідання стали попередні консультації з українськими товаровиробниками, які були проведені за дорученням першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова під головуванням міністра економічного розвитку і торгівлі України Ігоря Прасолова.

Керівник «Укркондпрому» також зазначає, що жорстка позиція українських переговірників у відстоюванні національних економічних інтересів сприяла певному прогресу щодо врегулювання проблемних питань.

«На сьогодні практично знята блокада, яка була влаштована білоруськими митниками українським кондитерським виробам. Зараз ми повертаємося до звичайної процедури розмитнення. Наша сторона, як я розумію, жорстко відстоювала інтереси вітчизняних кондитерів», - сказав він.

Нагадаємо, що зупинка українських вантажів з кондитерськими виробами на кордоні з Білоруссю для проведення митного огляду спричинила втрати для вітчизняних кондитерських підприємств до 50 млн грн, оскільки експорт у цю країну був повністю заблокований.

Як раніше заявляв Балдинюк, законодавство Білорусі дозволяє проводити подібні розширені огляди, проте в даній ситуації мова йде про нетарифні методи обмеження експорту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222