23 травня 2013 року у Ялті глави делегацій країн-членів Організації Чорноморського Економічного Співробітництва (ОЧЕС) підписали спільну декларацію про подальше економічне співробітництво і розвиток регіональної торгівлі.

Було прийняте рішення залучати родинні ОЧЕС структури, а саме Парламентську Асамблею та Ділову раду ОЧЕС, Чорноморський Банк торгівлі та розвитку, Міжнародний центр чорноморських досліджень і міжнародні фінансові організації з метою прийняття ініціатив у сферах науки, бізнесу, промисловості та банківської справи, сприяння міжрегіональному інвестуванню та активізації торгівлі, а також розвитку та обміну інноваціями між зацікавленими сторонами.

«Делегації країн-членів ОЧЕС, визнаючи виклики, які можуть виникнути, задекларували своє прагнення слідувати об'єднаним зусиллям підвищувати економічну інтеграцію в Чорноморському регіоні шляхом сприяння сталому економічному зростанню, націленому на створення нових робочих місць, зниження рівня бідності, підтримку привабливих інвестиційних умов в рамках регіону і збільшення його ролі у світовій економіці», - сказав керівник української делегації, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

Під час зустрічі особливу увагу було звернено на перспективи раціонального використання природних ресурсів. Визнано, що існуючі наукові та технічні можливості Чорноморського регіону мають бути спрямовані на посилення ролі регіону у світовій торговій спільноті.

Нагадаємо, ОЧЕС була заснована у червні 1992 року Стамбульською Декларацією. Організація об'єднує 12 країн: Албанію, Вірменію, Болгарію, Грузію, Грецьку Республіку, Молдову, Румунію, Російську Федерацію, Сербію, Туреччину та Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250