Міністр освіти і науки Дмитро Табачник зазначає, що не нав'язує школам вивчення російської мови з 5-го класу як іноземної. Про це він сказав на засіданні Верховної Ради під час Години запитань до уряду, відповідаючи на запитання народного депутата Ірини Фаріон (фракція «Свобода») з приводу введення з 5-го класу вивчення російської мови як іноземної.

Табачник зазначив: «Вас неправильно зовсім інформували. Жодним чином ніхто не вводить примусове вивчення другої іноземної мови з 5-го класу».

За словами міністра, на сьогоднішній день обов'язковим є вивчення англійської мови з 1-го класу, а згідно з державним стандартом, вивчення другої іноземної мови обов'язкове в усіх школах з 5-го класу, але вибір іноземної мови, який обов'язково вивчається з 5-го класу , є прерогативою освітньо-педагогічного колективу, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив, що другу іноземну мову вибирає педагогічна рада разом з батьками.

Як зазначив Табачник, до мов, які можна вибрати для навчання, «належать без винятку всі європейські мови за умови, що є відповідні кадри, оскільки російська мова є мовою ООН і також європейською мовою, і ніхто не може стримувати ті школи, які бажають обрати російську мову як другу обов'язкову іноземну мову з 5-го класу».

Табачник стверджує, що «ніякої директивної політики чи нав'язування іспанської, російської, французької чи німецької мови в цьому питанні немає і не може бути, вас неправильно інформували».

Відповідаючи на запитання Фаріон з приводу того, що в Інституті українознавства відбуваються кадрові зміни і безперервні перевірки, Табачник зазначив, що жодних кадрових змін у цьому інституті немає.

«За останні 22 роки в цьому інституті не відбулося, на жаль, ніяких кадрових змін», «цей інститут як очолював, так і очолює доктор філологічних наук, професор Кононенко, якому 83 роки. Сумно, що заступником директора з наукової роботи є його рідний син, а крім того, більшість співробітників інституту так чи інакше перебувають з ним у родинних зв'язках», - зазначив Табачник.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр освіти і науки Дмитро Табачник запевняє, що в Києві від бажаючих навчатися у російськомовних школах немає відбою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

539