В аеропорту «Сімферополь» співробітники міліції затримали громадянина Російської Федерації, який заявив, що у його багажі є пластид. Про це повідомляє сектор зв'язків з громадськістю Головного управління МВС в АР Крим.

Повідомлення до міліції надійшло вчора, 23 травня, о 13:20. Черговий по аеропорту «Сімферополь» повідомив, що на борту літака, який вилітав рейсом Сімферополь-Шереметьєво, є вибухова речовина.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, співробітники вибухотехнічної лабораторії НДЕКЦ, міліціонери-кінологи, керівництво міліції та прокуратури, а також сили ДержНС, СБУ та швидкої медичної допомоги. У коробці виявилися тільки овочі.

Як було встановлено у ході перевірки, стюардеса при обході салону літака побачила у проході коробку і попросила власника прибрати її вбік. Пасажир, не підозрюючи про наслідки, прибирати багаж відмовився і повідомив, що у коробці знаходиться пластид. Рейс був затриманий, 73 пасажири і шість членів екіпажу евакуйовані.

Жартівником виявився житель Москви, 1960 року народження, який перебував у Криму з приватним візитом. Він був знятий з рейсу і доставлений у відділення міліції.

Після перевірки літак вилетів у Шереметьєво майже з тригодинним запізненням.

Даний факт зареєстрований у журналі єдиного обліку, вирішується питання про порушення кримінальної виробництва за ст.259 Кримінального кодексу України - завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян. За скоєння даного злочину законодавством України передбачено покарання у вигляді штрафу, арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167