Внесення соціальної мережі «ВКонтакте» до списку заборонених сайтів було помилкою, повідомив виданню «Digit.ru» представник Роскомнагляду Володимир Піков.

«Це помилка, випадковість. Наш співробітник не там поставив «галочку», що призвело до потрапляння IP-адреси до реєстру. Ми видалимо «ВКонтакте» з реєстру, і він повинен бути доступний всім користувачам», - сказав він, повідомляє РІА «Новости».

З 1 листопада 2012 року в Росії функціонує автоматизована інформаційна система «Єдиний реєстр доменних імен, покажчиків сторінок сайтів у мережі і мережевих адрес, що дозволяють ідентифікувати сайти, які містять інформацію, поширення якої у РФ заборонено».

Оскільки створення реєстру базується на законі «Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їхньому здоров'ю та розвитку», в першу чергу мова йде про дитячу порнографію, інструкції щодо суїцидів і з виготовлення наркотиків. У цьому випадку можливе досудове закриття сайтів. При наявності іншої забороненої інформації рішення про закриття ресурсу має приймати суд.

Як повідомляв ForUm, домен соціальної мережі «ВКонтакте» внесений до реєстру заборонених сайтів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

297