Президент України Віктор Янукович запевняє, що як частина європейської спільноти Українська держава і надалі розвиватиме українську мову, забезпечуючи у той же час право кожного громадянина на мовну і культурну самобутність.

Про це йдеться у його привітанні з нагоди Дня слов'янської писемності та культури, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Сьогодні ми вшановували християнських просвітителів Кирила і Мефодія, які 1150 років тому принесли на українську землю кириличну писемність, а з нею - свою мудрість, віру і велику культуру Слова. Це визначально вплинуло на розвиток нашого і багатьох інших слов'янських народів, які отримали можливість активно творити власну літературу, філософію, право і богослов'я», - йдеться у привітанні Президента.

Янукович зазначив, що кирилична писемність сприяло появі в Європі могутньої культурно розвиненої держави - Київської Русі, від якої Україна веде відлік своєї 1025-річної духовної історії в лоні християнської цивілізації.

«Традиції давньоруської писемності як основи української словесності мають своє продовження у новітні часи, збагачуючи і розширюючи духовно-інтелектуальні засади нашої державності. Як частина європейської спільноти, держава і надалі буде розвивати українську мову, забезпечуючи у той же час право кожного громадянина на мовну і культурну самобутність», - йдеться у привітанні.

Нагадаємо, День слов'янської писемності та культури відзначається в Україні згідно з Указом Президента «Про День слов'янської писемності і культури» від 17 вересня 2004 року. Відзначається щорічно 24 травня - у день вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

342