Нещодавно народні депутати прийняли закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перебування дитини у закладах громадського харчування та сфери розваг у нічний час». Згідно з документом, дітям віком до 16 років забороняється відвідувати клуби, ресторани, кафе без супроводу дорослих з 22:00 до 06:00.

Власники таких закладів мають право пустити підлітка у заклад або з одним із батьків, або з законним представником дитини. А для того щоб переконатися, чи досягли юнак чи дівчина шістнадцятирічного віку, у зазначений час у них мають право перевірити документи, які засвідчують їхню особу. Варто зазначити, що це в інтересах самих же власників нічних розважальних закладів, оскільки у разі порушення встановленого законом порядку перебування дітей у таких закладах вони можуть бути оштрафовані.

Згідно з внесеними змінами, штраф для посадових осіб підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності, громадян-власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян-суб'єктів підприємницької діяльності складе від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне таке ж порушення протягом одного року - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Про те, стане така заборона ефективною мірою виховання молоді чи спричинить нові проблеми і як збираються контролювати процес виконання норм цього закону, ForUm вирішив запитати у експертів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1414