«Марш рівності», який планувала на 25 травня у Києві ЛГБТ-спільнота, спробують провести.

Про це заявили в Оргкомітеті КиївПрайд-2013, коментуючи рішення Окружного адмінсуду столиці, який заборонив проведення всіх не пов'язаних з відзначенням Дня Києва акцій, у тому числі «Маршу рівності».

«Ми припускали, що нам щось зроблять, щоб перешкодити вийти на вулицю 25 травня у Києві», - заявила Семенова, координатор щодо роботи з пресою Оргкомітету КиївПрайд-2013, у рамках якого збиралися провести наступної суботи у столиці «Марш рівності».

Як зазначила Семенова, після рішення суду, про зміну дати проведення «Маршу рівності» у Києві не йдеться, повідомляє «Радіо Свобода».

«Ми передбачали перешкоджання. У нас є план «b», план «з». Тобто у нас є інші стратегії, як ми зможемо провести «Марш рівності». І якась із них вийде 25 травня. Таким чином, або іншим чином, але ми вийдемо і будемо протестувати. Саме у цей день, 25 травня. Про зміну дати «Маршу рівності» ми не говоримо», - повідомила Семенова.

Нагадаємо, що до цих пір в Україні не провели жодного Маршу рівності. У 2012 році парад сексуальних меншин скасували організатори через численні погрози.

Правозахисна організація Amnesty International заявила, що влада всупереч міжнародним зобов'язанням тільки посилює негативні стереотипи про ЛГБТ в українському суспільстві.

Як раніше повідомляв ForUm, суд задовольнив позовні вимоги столичної міської держадміністрації і заборонив проводити 25 травня у центрі міста будь-які заходи, які не передбачені офіційною програмою святкування Дня Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136