Кримські татари блокуватимуть роботу Генерального консульства Росії у Сімферополі до тих пір, поки консул Володимир Андрєєв не буде відкликаний. Про це в ефірі «5 каналу» заявив перший заступник голови Меджлісу Рефат Чубаров.

Крім того, за його словами, за образливі висловлювання про депортацію кримських татар Андрєєву повинні заборонити в'їзд до України.

«Я думаю, що ми з усіма нормальними людьми у Криму добиваємося того, щоб дипломат, акредитований тут, в Україні, у Криму, не поводився так образливо по відношенню як до кримськотатарського народу, так і до всього українського суспільства. Ми вперше за останні 20 років повернення почули такі образи сталінських часів», - заявив Чубаров.

«Якоюсь мірою ми задоволені оцінками російського МЗС. Якщо перевести дипломатичну мову на нормальну людську, там йдеться про некоректні висловлювання консула. Потрібно говорити, що МЗС Росії назвав свого чиновника брехуном. Пан Андрєєв кілька разів говорив, що його позиція є офіційною позицією Росії. Але сьогодні МЗС Росії відхрестився від цієї позиції», - підкреслив перший заступник голови Меджлісу.

Він переконаний, що татарам вдасться домогтися видворення Андрєєва з України.

«Ми знайдемо методи, ми просто не дамо працювати Генеральному консульству Росії, поки його главою буде людина, яка, по-перше, названа брехуном своїм відомством, а по-друге, є для нас сталіністом і фашистом. Цього не може бути, щоб він надалі перебував в Україні, у Криму», - підкреслив Чубаров.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість некоректним висловлюванням генерального консула Російської Федерації у Сімферополі Володимира Андрєєва щодо представників кримськотатарського народу.

У свою чергу, МЗС Росії визнав, що генконсул допустив некоректність формулювання щодо кримських татар, не врахував чутливого характеру цього питання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195