Понад 500 людей евакуйовано за останню добу з декількох населених пунктів у південній та центральній частинах Норвегії у зв'язку з повінню.

Річка у комуні Квам уже вдруге за останні два роки виходить з берегів, затоплюючи околиці.

За повідомленнями ЗМІ, люди не можуть скористатися автомобілями, багато будинків затоплено, на деяких вулицях вода стоїть на метровій позначці.

 
 
Проливні дощі та сніг, який продовжує танути, призвели до критичної ситуації і на сході Норвегії - в регіоні Естландія. Дороги у регіоні розмиті, на шосе, що сполучає Осло і Тронхейм, обрушився асфальт, утворилася воронка завглибшки в кілька метрів. Паралізовано залізничне сполучення відразу на декількох напрямках.
 
 
За свідченнями очевидців, вчора у Кваме рівень води у річці кожні 10 хвилин піднімався на півметра. У місті Холте причиною евакуації стала загроза прориву греблі. Як заявляють у поліції, якщо це відбудеться, то вода віднесе з собою все, що буде на її шляху, пише «ЛІГАБізнесІнформ».
 
 
Згідно з прогнозом погоди, протягом майбутньої ночі в Естландії випаде до 40 міліметрів опадів - це може викликати найсильнішу за останні 50 років повінь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

521