У МЗС Росії визнають, що генконсул РФ у Сімферополі Володимир Андрєєв припустив некоректні формулювання щодо кримських татар, не врахував чутливого характеру цього питання.

«Розуміємо реакцію на деякі, скажемо прямо, некоректні формулювання, використані російським представником без належного урахування чутливого питання, що вимагає у будь-якій ситуації виключно зваженого підходу», - йдеться у коментарі департаменту інформації і друку МЗС РФ, що надійшов в четвер в «Інтерфакс».

Раніше повідомлялося, що в своєму інтерв'ю телеканалу ATR 21 травня Андрєєв, кажучи про те, чому він не рекомендував російським льотчикам, учням і соратникам двічі Героя Радянського Союзу льотчика-випробувача Амет-хана Султана йти на прем'єру фільму «Хайтарма», в якому на основі його біографії розповідається про депортацію кримських татар, заявив, що Росія не могла бути представлена ​​ на прем'єрі фільму, який «спотворює правду про Велику Вітчизняну війну».

Як раніше повідомляв Forum, Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість некоректним висловлюванням генерального консула Російської Федерації у Сімферополі Володимира Андрєєва щодо представників кримськотатарського народу.

МЗС України пізніше закликав російську владу дати належну оцінку цим висловлюванням. В українське зовнішньополітичне відомство був викликаний старший радник посольства РФ на Україні Володимир Лихачов, якому була висловлена ​​стурбованість української сторони у зв'язку з «некоректними висловлюваннями» генерального консула РФ у Сімферополі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278