З початку року українські сільгоспвиробники збільшили реалізацію худоби та птиці на забій на 7,3%. Про це під час колегії Міністерства аграрної політики та продовольства, що відбулася в рамках виставки «АГРО-2013», повідомив директор Департаменту тваринництва Андрій Гетя.

«Крім того, що в Україні стабілізувалося і поступово нарощується поголів'я худоби, збільшуються й обсяги реалізації на забій. Так, з січня по квітень цього року на забійні підприємства було здано на 7,3% більше худоби, ніж за аналогічний період минулого», - зазначив Гетя.

Лідерами за обсягами здачі стали Черкаська область - 146,1 тисячі тонн, Київська - 106,6 тисячі тонн і Дніпропетровська - 93,1 тисячі тонн. Однак найбільшу динаміку зростання продемонструвала Вінницька область, наростивши на 95,8% обсяги реалізації порівняно з 2012 роком.

На переконання директора Департаменту, такій тенденції сприяла виплата державної дотації за здачу на переробні підприємства худоби, яку цього року почали виплачувати селянам, фермерам і членам кооперативів.

«Цього року ми почали програму виплати дотацій за здану на переробні підприємства великовагову худобу та свиней. Зокрема, за ВРХ вагою більше 330 кілограмів розмір дотації складе 2,50 гривні за кілограм. А за свиней - 1 гривня і 1,50 гривні, залежно від загальної ваги тварини», - зазначив фахівець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188