Вітчизняні аграрії продовжують нарощувати обсяги виробництва сільгосппродукції. Так, за січень-квітень воно збільшилося на 5,1%. Усього за підсумками 2013 року в Україні очікується виробництво аграрної продукції на рівні 236 млрд гривень.

Про це у ході колегії Міністерства аграрної політики та продовольства, що відбулася в рамках виставки «АГРО-2013», повідомив директор Департаменту економічного розвитку аграрного ринку Віталій Саблук, повідомили у прес-службі профільного відомства.

«З січня по квітень в усіх категоріях господарств валове виробництво сільгосппродукції збільшилося на 5,1%. Так, зростання продемонстрували 20 областей. І якщо ми збережемо таку позитивну тенденцію, ми можемо сподіватися, що за поточний рік в Україні буде вироблено сільгосппродукції на 236 мільярдів гривень, що на 6% більше, ніж у 2012-му», - зазначив Віталій Саблук.

За словами директора Департаменту, за цей період збільшилося виробництво харчових продуктів, а ціни на неї знизилися.

«Харчова промисловість наростила виробництво на 2,5%, а ціни на її продукцію зменшилися на 0,8%. Так, у квітні порівняно з минулим роком подешевшали овочі, яйця і цукор. У той же час, проведення сільськогосподарських ярмарків дозволить зберегти стабільність цін. Всього з початку року по всій Україні їх пройшло більше 19 тисяч», - зазначив фахівець.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175