Масові заворушення молоді, що почалися увечері 19 травня в одному із західних мікрорайонів Стокгольма Хюсбю, тривають четверту ніч поспіль і вже охопили південні околиці столиці Швеції, повідомляють у четвер вранці місцеві ЗМІ.

Як передає шведське інформаційне агентство ТТ, минулої ночі пожежні розрахунки 90 разів виїжджали для гасіння підпалів на околицях Стокгольма. У столичному районі Рогсведе протестувальники підпалили будівлю поліцейської дільниці.

«Пожежа виникла у деяких приміщеннях, її загасили патрульні, які перебували на місці», - сказала в інтерв'ю Радіо Швеції представник поліції Стокгольма Туві Хегг. За її словами, від заворушень потерпів і район Хагсетра. «Розбиті (камінням) вікна в центрі та навколо, навіть у школі поруч», - сказала вона.

Нагадаємо, заворушення почалися у неділю ввечері. Близько 60 молодих людей підпалювали машини, кидали каміння у поліцейських. У ніч на вівторок у заворушеннях у західному мікрорайоні Хюсбю брали участь вже близько 100 осіб. За повідомленнями ЗМІ, приводом для виступів молоді став інцидент тижневої давності, коли поліція застрелила озброєного мачете 69-річного чоловіка. Учасники акцій звинувачують поліцейських у надмірній жорстокості і вимагають проведення незалежного розслідування загибелі чоловіка, передає РІА «Новости».

За повідомленнями газети «Свенська дагбладет», один із поліцейських, у якого кидали камінням, звернувся до призвідників заворушень через свою сторінку у Facebook. Він, зокрема, написав: «Я на місці, якщо твоєму татові потрібна допомога, коли він зіткнувся з автомобілем, я допомагаю твоїй сестрі, коли починається пожежа на кухні, я приїжджаю, коли ти йдеш по льоду у сонячний березневий день. Навіщо ти так робиш щодо мене?» Цей текст у соціальній мережі читали і рекомендували іншим близько 12 тисяч разів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

759