Тварини у столичному зоопарку помирають завчасно через торгові точки та атракціони. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

За його словами, на даний момент на території столичного зоопарку розташовано 36 торгових точок і 22 атракціони, що вдвічі більше, ніж було пару років тому. На переконання еколога, все це не має ніякого стосунку до екологічного виховання дітей, зате шкодить тваринам.

«Зараз, наприклад, у зоопарку відкрита шашличниця, від якої, природно, йде дим. Я хочу підкреслити, що для диких тварин дим - це дуже небезпечне явище, оскільки асоціюється з пожежею і бажанням втекти. Її категорично не можна там влаштовувати», - повідомив він.

За словами Борейка, розважальні атракціони створюють шум, який заважає повноцінному відпочинку тварин, сприяє їхньому передчасному старінню і загибелі. Так, за довідкою зоопарку 2007 року, 30% тварин загинули з двох причин: від запалення легенів і стресу, викликаного музикою.

«Якщо ви були в європейських зоопарках, то там такого немає. Там тільки вольєри і природа. Всі торговельні точки винесені за територію. На мою думку, в нашому випадку всі ці розваги теж можуть розташовуватися перед зоопарком на проспекті Перемоги, але не всередині, у прямому контакті з дикими тваринами», - підкреслив еколог.

Крім того, Борейко повідомив, що зараз у зоопарку організували виставку корейських машин «Черрі», що зовсім не є завданням природно-заповідного фонду і порушує Закон України про природно-заповідний фонд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184