Після з'їзду, на якому Українська народна партія і Народний Рух України прийняли рішення про об'єднання у «РУХ», новостворена партія закликала інші опозиційні сили до згуртування.

«Ми закликаємо всі політичні сили до згуртування і консолідації, тому що тільки таким чином ми можемо усунути цю антиукраїнську владу і тільки таким чином ми можемо, прийшовши до влади, консолідувати суспільство і провести вкрай необхідні для країни реформи», - підкреслив голова об'єднаного Народного Руху України (Української народної партії «РУХ») Василь Куйбіда.

Він зазначив, що перемогти існуючий режим і відновити національну державність можна тільки спільними зусиллями, повідомляє «Inpress.ua».

Куйбіда висловив сподівання, що після реформ вже восени партія стане модернізованою, дієвою, сильною політичною структурою, яка стоїть на засадах національної державності і піклується про згуртування нації. При цьому потужна правоцентристська партія «РУХ» стане серцевиною об'єднання інших національно-патріотичних сил.

«Потужна правоцентристська партія, яка буде центром більш широкого об'єднання всіх опозиційних сил», - сказав.

Зараз, за ​​ словами Куйбіди, йдуть переговори з низкою партій та громадських організацій. Вже готова до підписання угода з Українською республіканською партією про координацію і співпрацю.

Перший заступник «РУХу» Іван Заєць зауважив, що на сьогоднішній день опозиція складається з двох частин - парламентської і позапарламентської. Причому остання дуже потребує консолідації. Заєць переконаний, що об'єднання НРУ сприятиме процесу згуртування позапарламентської опозиції і піде на користь усім. Він підкреслив, що «РУХ» зацікавлений у тісній співпраці з усіма демократичними, національно-патріотичними силами.

Заєць категорично відкинув звинувачення на адресу НРУ в тому, що своїм об'єднанням партія створює якусь контропозицію до Об'єднаної опозиції «Батьківщина». «Ми якраз хочемо посилити весь опозиційний спектр», - підкреслив він.

У свою чергу, заступник голови партії В'ячеслав Коваль не розуміє, що може бути поганого в тому, що політична сила, яка є частиною опозиції, стане сильнішою після об'єднання, посилить позапарламентський сегмент. «Так сталося, що до цих пір з позапарламентськими партіями сьогодні ніхто не працює», - додав він.

Коваль звернув увагу на те, що лише дві політичні сили в Україні є асоційованими членами Європейської народної партії - «Батьківщина» і НРУ. Це, на його думку, свідчить про те, що вони «разом боротимуться з тим, що відбувається в Україні».

«Щоб здолати цю владу, потрібно об'єднати «і мертвих, і живих, і ненароджених», тоді можна сподіватися на перемогу», - зауважив Коваль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238