Міністр інфраструктури України Володимир Козак та міністр транспорту Російської Федерації Максим Соколов у рамках Міжнародного транспортного форуму в Лейпцигу (Німеччина) обговорили актуальні питання подальшої співпраці щодо розвитку автомобільних і залізничних перевезень, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Козак пропонує повну лібералізацію вантажних перевезень між Україною і Росією. За його словами, українські транспортники вже підготували проект міжурядової угоди про міжнародне автомобільне сполучення, що передбачає, зокрема, повну відмову від дозвільної системи при транзитних перевезеннях і перевезеннях в/із третіх країн.

Ефективність і успішність зняття обмежень перевезень між двома країнами, за словами міністра, доводить авіаційна галузь - у цій сфері на сьогодні між Україною і Росією не існує ніяких обмежень ні щодо частот, ні щодо пунктів призначень та кількості авіакомпаній.

Також Козак і Соколов обговорили найбільш актуальні питання у галузі залізничного транспорту, зокрема, зняття бар'єрів, що перешкоджають його розвитку. Під час зустрічі міністри відзначили необхідність подальшого поширення досвіду здійснення процедур прикордонного та митного контролю на початковій і кінцевій залізничних станціях поїзда №2/1 на інші поїзди у сполученні між Україною і Росією.

Крім того, міністри домовилися активізувати роботу з підвищення ефективності автомобільної, морської та залізничної підгалузей транспорту та відповідних робочих груп і комісій.

Козак підкреслив, що збільшення вантажопотоків між країнами сприятиме підвищенню рівня національних економік як України, так і Росії, адже розвиток галузі передбачає інвестування в будівництво доріг, залізничних шляхів, модернізацію рухомого складу, розвиток портів тощо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240