Розвиток стратегічних відносин з Китайською Народною Республікою є одним із пріоритетних напрямів зовнішньої політики України, заявив Президент України Віктор Янукович.

«Ми зацікавлені в подальшій інтенсифікації політичних контактів з Китаєм на всіх рівнях», - сказав Президент під час зустрічі з заступником голови Центральної військової ради КНР Сюй Ціляном, повідомляє прес-служба Глави держави.


 
Янукович назвав ключовою складовою двосторонніх відносин розвиток українсько-китайського торговельно-економічного співробітництва.

«Важливим фактором інтенсифікації двостороннього торговельно-економічного співробітництва є діяльність міжурядової Комісії зі співробітництва між Україною і КНР і в її рамках низки галузевих підкомісій», - підкреслив Президент.

Глава держави також зазначив, що Україна розглядає Китай як одного із головних партнерів у сфері військового, військово-технічного співробітництва та готова всіляко поглиблювати ці перспективні напрями.

У свою чергу, заступник голови Центральної військової ради КНР Сюй Цілян зазначив, що Україна також є важливим партнером для Китаю. «Ми також розраховуємо на подальше поглиблення нашої стратегічної довіри, поглиблення двостороннього ділового співробітництва і продовження нашої традиційної дружби, щоб спільними зусиллями зміцнити наші взаємовигідні відносини», - сказав він.

Цілян також передав Президенту привітання від голови Китайської Народної Республіки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327