Міністерство внутрішніх справ готове надати охорону журналістці «5 каналу» Ользі Сніцарчук. Про це сказав міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко на зустрічі з журналістами.

Під час зустрічі Сніцарчук зазначила, що підозрюваний у її побитті Вадим Тітушко й інші люди, які брали участь в інциденті, перебувають на волі, і поцікавилася у міністра, хто бере на себе відповідальність за її безпеку.

«Якщо ви вважаєте, що потрібно додатково забезпечити вас охороною, ми вас охороною забезпечимо», - заявив Захарченко.

При цьому він підкреслив, що для цього журналістка повинна написати відповідну заяву, повідомляють «Українські новини».

У свою чергу прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що обурений фактом побиття журналістів у центрі Києва. Прем'єр підкреслив, що якби особисто був присутній на місці інциденту, то, безумовно, заступився б за неї.

«Якби я стояв поруч, то я б з цим Тітушком вступив особисто в бійку, я б вас захистив, постарався захистити», - заявив Азаров. Він додав, що йому б вистачило для цього сил.

Слова прем'єра пізніше підтримав Захарченко. «Я б обов'язково заступився за вас», - зазначив Захарченко.

Він попросив не політизувати цю справу, а дати міліції в ній розібратися.

Крім того, він спростував інформацію про те, що знаходився на даху готелю «Інтерконтиненталь» під час подій 18 травня.

«Я не міг там бути взагалі, на даху «Інтерконтиненталя»!» - заявив Захарченко.

За його словами, поява такої інформації є перекручуванням фактів.

Як раніше повідомляв ForUm, 18 травня журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук і фотографа Влада Соделя побили невідомі молодчики.

Виступаючи з трибуни Верховної Ради, міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявив, що особу людини, яка напала на журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук 18 травня в Києві, встановлено ​​і за фактом проведення розслідування слідчим на підставі отриманих доказів «умисне легке тілесне ушкодження» (ст .125 ч.1 КК) перекваліфіковано у «хуліганство» (ст.296 чт.2 КК).

22 травня суд випустив Вадима Тітушка, який напав на журналістів у день політичних мітингів у центрі Києва, під заставу.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332