Народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов вимагає позбавити недоторканності депутатів від ВО «Свобода», які брали участь у побитті ветеранів 9 травня і брали участь у вчорашньому конфлікті в Київраді. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив сьогодні, 23 травня, виступаючи з парламентської трибуни.

«Важко уявити, що через 70 років після Великої Перемоги, коли радянський народ, радянський солдат переміг фашизм, врятував рідну землю, весь світ, Європу від фашистської чуми, в Україні з'являться політичні сили, які піднімуть прапор неофашизму, антисемітизму, расової неприязні. Важко уявити, що через 70 років після Великої Перемоги з'являться політики, які битимуть 9 травня, в святий день, 90-річних солдатів великої Перемоги», - заявив він.

«Я вже говорив, де б були ці шмаркачі, якби вони зустрілися з солдатом Великої Перемоги у 45-му... За схронами б усі ховалися, як миші, як щурі сиділи б у схронах, а зараз - герої, піднімають руку», - сказав депутат .

«Мене обурює інше, хто дав право «Свободі» називати себе титульною нацією і принижувати великий єврейський народ, називати його не титульною нацією, називати «жидами», - заявив Чечетов, додавши, що на місці фракцій «Батьківщна» і «УДАР» відмежувався б від «Свободи». «Ви ж себе забруднили», - зазначив він.

«Якщо говорять про те, чи є паростки фашизму, а як по-іншому називати побиття ветеранів 9 травня, а як називати вчорашні бандитські витівки «Свободи» у Київраді? Це не хуліганство, це не бандитизм - це справжній фашизм. І тому я думаю, що 50-тисячний антифашистський мітинг показав, що народ України не поділяє фашистські витівки окремих молодчиків. І тому сьогодні ми повинні створити комісію, де розглянути це питання ширше», - підкреслив депутат.

За словами Чечетова, настав час позбавляти мандатів і недоторканності «цих молодчиків». «Я думаю, зал проголосує», - зазначив він.

Він запропонував розробити і внести в Раду постанову, якою будуть позбавлені недоторканності ті, хто ламав двері в Київраді і бив ветеранів. «Нехай дадуть відповідь перед судом, як звичайні громадяни. Фашизм потрібно випалювати розпеченим залізом, щоб потім не було пізно, як у Німеччині. Тому наша позиція одна - ми повинні розшити повноваження (комісії. - Ред.) і розібратися з 9 травня, і розібратися з бандитською витівкою у Київраді», - підсумував він.


Як раніше повідомляв ForUm, народний депутат України, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов закликає всі фракції парламенту включити в предмет розслідування Тимчасової слідчої комісії події 18 травня, питання, пов'язані з діями представників ВО «Свобода» у Тернополі 9 травня, а також події в Київраді 22 травня.

Учора, 22 травня, представники ВО «Свобода» та громадських організацій виламали двері в сесійний зал Київради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232