Квотний принцип формування Центральної виборчої комісії на даний момент для України є найбільш прийнятним, упевнений голова ЦВК Володимир Шаповал.

«Нічого поганого в цьому немає, це забезпечує певний внутрішній баланс», - заявив Шаповал в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Одне із завдань глави ЦВК - зцементувати її склад. Не влаштовувати чи споглядати війну, яка завершується тільки одним - загальною поразкою, а знаходити баланс інтересів, тому що тут і партійні інтереси, і особисті, й інші», - зазначив він.

«Мені здається, що в цілому нам спільними зусиллями це вдавалося. Ми за шість років нерозлучними друзями не стали, але ніякої ворожнечі, ні з мого боку немає, ні по відношенню до себе я не відчуваю. Тобто у нас нормальні і навіть доброзичливі людські відносини. Принаймні, з часом при зустрічі ніхто не буде переходити на інший бік вулиці - я в цьому впевнений», - констатував глава ЦВК.

«Так що ще раз підкреслюю, що такий порядок формування складу ЦВК в Україні на даному етапі її розвитку правильний. Якщо за фактом склад комісії буде політично одноколірним, то об'єктивно виникне багато проблем, зокрема, проблема доступу опозиції до важливої ​​інформації. Відомо, що поінформований - значить, захищений», - додав він.

Нагадаємо, раніше член ЦВК Михайло Охендовський заявив, що склад Центральної виборчої комісії надалі повинен формуватися за професійним принципом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225