Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал готовий до будь-якого рішення з приводу свого подальшого перебування на цій посаді після досягнення ним 65-річного віку, який є граничним для державного службовця.

«У будь-якому випадку, яке буде прийнято рішення - це питання не до мене. Якогось дискомфорту - службового чи іншого - я не відчуваю. З різних причин», - заявив Шаповал в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«У зв'язку з цим я зробив всі необхідні дії, які були потрібні з мого боку як державного службовця. Не вдаватимусь до деталей. Можу пояснити одне: членів ЦВК відповідно до закону «Про Центральну виборчу комісію» призначає Верховна Рада за поданням Президента», - нагадав він.

«Коли я звернувся до високопосадовців, то почув, що можна було б ще працювати. Відомо, що прийняті зміни до відповідного закону, згідно з якими державний службовець першої категорії після досягнення 65 років може продовжувати перебувати на посаді у разі його згоди на те і згоди того органу, який його призначив. Я подякував за, власне кажучи, пропозицію і сказав, що у мене є сумніви щодо подальшого перебування на посаді», - зазначив голова ЦВК.

«Думаю, що 26 травня мене не звільнять - малоймовірно, щоб день у день. У зв'язку з цим зазначу, що в спеціальному роз'ясненні Держкомслужби, свого часу наданому за зверненням ЦВК, сказано приблизно наступне: державний службовець, призначений на посаду на певний термін, продовжує перебувати в статусі держслужбовця до завершення цього терміну. Не знаю, чи правильно це, я не хочу коментувати, оскільки виглядаю зацікавленим», - сказав він.

«А коли буде рішення? Був такий досвід, коли кадрове рішення відносно колишнього голови Верховного суду парламент приймав через півроку після настання відповідної дати. Буде через місяць, два або через півроку – ну, вибачте, я при чому? У свою чергу, якщо виникне питання про продовження перебування на посаді, я все проаналізую, насамперед, з позиції закону», - зазначив Шаповал.

На запитання про те, чи готовий він дати згоду на продовження терміну перебування на займаній посаді, голова ЦВК сказав: «На даний момент - залежно від того, що мені буде сказано. Знаєте, будь-якому кадровому рішенню має передувати розмова. Я ж не пішак - поставили тебе сюди, і хто тебе запитує. І якщо така тема виникне, тоді й може бути розмова».

«З іншого боку, я не можу сказати зараз, що я відмовляюся - це було б абсолютно не коректно, таким чином не можна взагалі спілкуватися на даному рівні. Я готовий до розмови з будь-якого службового питання, в тому числі і з цього», - зазначив він.

Шаповалу виповниться 65 років 25 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260