Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відхилив проект закону №2646-1 про заборону абортів з ініціативи нардепа від фракції Партії регіонів Віталія Журавського. Про це повідомляє прес-служба ПР.

На переконання Журавського, заборона легальних абортів призведе до стрімкого зростання кількості кримінальних абортів, насильницької смертності новонароджених, сирітства, що надалі лише поглибить демографічну кризу.

«Це пов'язано не тільки із зростанням числа самих підпільних абортів, але і необхідністю лікування численних ускладнень від таких абортів, що також є однією з основних причин вторинного безпліддя у жінок», - зазначив політик.

Він переконаний, що введення заборони на аборт може призвести до поширення корупції в цій сфері, в результаті чого кількість абортів тільки збільшиться. «Питання поліпшення демографічної ситуації в країні має вирішуватися не тільки шляхом встановлення додаткових заборон у галузі штучного переривання вагітності (рішення цього питання знаходиться в морально-етичній площині, а не в сфері законодавчого регулювання), скільки шляхом системних соціально-економічних перетворень, спрямованих на поліпшення життя населення України», - додав Журавський.

«Зокрема, мова йде про дотримання законодавчо встановлених державних соціальних стандартів і державних соціальних гарантій, забезпечення умов для впровадження здорового способу життя, посилення заходів з підвищення ролі сім'ї в суспільстві та її зміцнення, заохочення народжуваності», - резюмував народний депутат.

Нагадаємо, 5 квітня три депутати з фракції ВО «Свобода» зареєстрували у Верховній Раді законопроект, в разі прийняття якого в Україні могли заборонити аборти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

696