Кутаїський обласний суд виніс рішення про арешт колишнього прем'єр-міністра Грузії, одного з лідерів пропрезидентської партії «Єдиний національний рух» Вано Мерабішвілі, обвинуваченого у корупційних злочинах. Про це заявив депутат Гогу Хачидзе.

Мерабішвілі заарештували терміном на два місяці.

У той же час, колишній міністр освіти Зураб Чіаберашвілі, також підозрюваний у корупції, відповідно до рішення суду буде відпущений під заставу в розмірі 20 тисяч ларі (близько 13 тисяч доларів).

Мерабішвілі і Чіаберашвілі були затримані у вівторок, 21 травня. Мерабішвілі підозрюють у фіктивному працевлаштуванні прихильників партії «Єдиний національний рух» у 2012 році, а також у розтраті коштів грузинського МВС. Чіаберашвілі, зокрема, підозрюється в причетності до створення фіктивних робочих місць.

Після затримання прокуратура пред'явила чиновникам офіційні звинувачення в корупційній діяльності, перевищенні службових повноважень і розтраті державних коштів.

Мерабішвілі вважається одним з найближчих соратників президента Грузії Михайла Саакашвілі. Відразу після «революції троянд» у 2004 році він був призначений міністром внутрішніх справ і займав цю посаду протягом восьми років. Влітку 2012 року він був призначений прем'єр-міністром, проте був змушений скласти з себе повноваження через кілька місяців, коли партія Саакашвілі програла парламентські вибори, і в країні було сформовано новий уряд.

За матеріалами «ІТАР-ТАРС», «Лента.ру»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219