Журналістів, які сьогодні на засіданні уряду взяли участь у мовчазній акції на підтримку своїх колег, побитих 18 травня під час акцій протесту, позбавлять акредитації.

Про це прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко написав на сторінці глави уряду Миколи Азарова у Facebook.

«Прем'єр-міністр доручив позбавити акредитації учасників акції, які своєю поведінкою порушили порядок висвітлення роботи засідання Кабінету Міністрів. Це законна вимога. Відповідно до закону, Департамент інформації і громадських комунікацій секретаріату КМУ, що відповідає за акредитацію, буде виконувати це доручення», - написав він.

Лук'яненко зазначив, що цей захід торкнеться виключно і персонально тих, хто порушив порядок. «ЗМІ, які представляють ці журналісти, зможуть акредитувати інших співробітників. Ніяких перешкод роботі журналістів в уряді не створювали і не створюватимуть», - запевнив прес-секретар.

Він висловив жаль, що колеги не зуміли або не захотіли знайти адекватний спосіб донести свою позицію, а головне - сприяти дійсно ефективному правовому вирішенню проблеми.

«Журналісти реально можуть це зробити без плакатиків. Кому на руку вони зіграли, і чи можна цю гру вважати добросовісною - нехай поміркують самі», - підсумував Лук'яненко.

Нагадаємо, сьогодні, 22 травня, прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні Кабміну виступив з вимогою позбавити акредитації журналістів, які взяли участь в акції мовчання в підтримку колег, побитих 18 травня у Києві.

На початку виступу прем'єра кілька журналістів повернулися до нього спинами, на яких були прикріплені плакати з написом: «Сьогодні журналістка - завтра ваша донька, дружина, дитина. Дійте!».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253