За право провести «Євробачення-2014» боротимуться два датські міста - Копенгаген і Хернінг. Про це повідомляє прес-служба НТКУ.

Спочатку про готовність провести «Євробачення-2014» заявили три міста - Копенгаген, Хернінг і Орхус, проте останнє зняло свою кандидатуру.

Оголосити місце проведення наступного «Євробачення» організатори пообіцяли влітку.

«Насправді ми навмисне не оголосили відразу місто, що прийматиме конкурс наступного року, оскільки вирішили досконально вивчити всі можливості та переваги кожного із запропонованих варіантів», - заявила генеральний директор національного мовника Данії Марія Рорб’є Ронн.

У свою чергу міністр культури Копенгагена Піа Алерслев вважає, що Копенгаген є ідеальним місцем проведення ПКЄ через те, що, по-перше, це столиця Данії, по-друге, такий великий мегаполіс має багато можливостей і, по-третє, вже двічі мав досвід проведення ПКЄ. Востаннє Копенгаген приймав конкурс у 2001 році, який з успіхом пройшов на стадіоні Паркен.

Що стосується Хернінгу, то це одне з великих міст Данії, яке також має всі шанси на проведення такої масштабної події, як Пісенний конкурс «Євробачення».

Крім того, тут є арена Jyske Bank Boxen, де проводилися такі події, як національний відбір на ПКЄ-2013, так званий Dansk Melodi Grand Prix, а також проект Х-Фактор у 2011 і 2012 роках.

Насправді, місто Орхус відмовилося від пропозиції приймати ПКЄ-2014 на користь Хернінгу, оскільки міністр культури Ютландії Марк Перера Крістенсен запропонував об'єднати зусилля цих двох міст і створити незабутнє і яскраве шоу, повідомляє НТКУ.

«Західна Данія і зокрема місто Орхус знамените чудовою інфраструктурою і великою кількістю готелів, завдяки гарному транспортному з'єднанню з Хернінгом можна з легкістю дістатися до стадіону Jyske Bank Boxen, який можна розглянути як арену на проведення ПКЄ-2014», - заявив Крістенсен.

Існують інші місця, які претендують на арену Євробачення-2014, серед яких: Форум у Копенгагені, Балеруп Супер Арена в Копенгагені і також Фюн Арена в місті Оденсі.

Нагадаємо, на «Євробаченні-2013» перше місце виборола датчанка Еммілі де Форест, друге дісталося Фаріду Мамедову з Азербайджану, українка Злата Огнєвич посіла третє місце.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

317