Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності вироблення нових підходів державної політики в агропромисловому комплексі. Про це, як повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави, він заявив на відкритті XXV Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2013».

«Перш за все, ми повинні зосередити зусилля на виробленні нових підходів державної політики у сфері розвитку агропромислового комплексу та сільської місцевості... Ми повинні активно впроваджувати інноваційні технології у виробництво і провести суттєве технічне переоснащення галузі. Це дозволить набагато підвищити конкурентоспроможність вітчизняної продукції на світовому ринку», - заявив він.

На думку Януковича, сільськогосподарське виробництво має стати основою соціального зростання в регіонах і основою добробуту селян.

«Стимулювання сільськогосподарського кооперативного руху залишається основним способом і вірним шляхом формування багатого потужного середнього класу на селі», - підкреслив Президент.

За його словами, актуальним залишається питання забезпечення передбачуваності аграрної політики, особливо в частині надання державної фінансової підтримки. «Аграрії повинні чітко розуміти і знати, на яку підтримку від держави вони можуть розраховувати при реалізації інвестиційних проектів у пріоритетних галузях сільськогосподарського виробництва, насамперед, у тваринництві», - підкреслив Янукович.

Президент також запевнив, що почалася робота з дерегуляції господарської діяльності і створення сприятливого бізнес-середовища триватиме.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович закликав уряд звернути увагу на проблеми села.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

321