Будівництво ст. м. «Перемога» в Харкові планують продовжити у червні-липні за рахунок коштів, виручених від продажу обласного спортивного комплексу «Металіст».
Таке рішення було прийнято сьогодні, 22 травня, на сесії міської ради.

Як повідомляє прес-служба міськради, відновлення будівництва планується за рахунок частини коштів, виручених від продажу стадіону «Металіст»: їх, крім метро, направлять також на реконструкцію Харківської обласної філармонії та Історичного музею.

За словами мера Харкова Геннадія Кернеса, голова Харківської облдержадміністрацію Михайло Добкін звернувся до Президента України Віктора Януковича з проханням залишити кошти, отримані від продажу стадіону «Металіст», в регіоні. У свою чергу Президент України підтримав прохання губернатора.

«Ми чітко бачимо, що після здачі в експлуатацію таких об'єктів у нас буде місто ще кращим. Це чималі гроші. Це півмільярда гривень, які підуть на будівництво метро», - підкреслив Кернес.

Депутати міської ради на сесії внесли зміни до Програми будівництва та розвитку Харківського метрополітену на 2010-2015 роки. Зокрема, 500 тис. грн з міського бюджету направлять на фінансування КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» і зарплату будівельникам, а 300 тис. грн - на коригування проекту будівництва ст. м. «Державінська» та ст. м. «Одеська», оскільки проект 2008 року вже застарів. Як повідомили в Департаменті будівництва та дорожнього господарства, вартість будівництва може зрости орієнтовно на 30%.

Також депутати скорегували терміни введення в експлуатацію ст. м. «Перемога»: термін її здачі продовжили до 2014 року, попередньо - до Дня Перемоги. Те ж стосується ст. м. «Державінська» і ст. м. «Одеська». Їх планували почати будувати у 2013 році, але в цьому році почнеться тільки проектування об'єктів, а будівництво перенесли на 2014-2015 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220