Вимоги МВФ стосовно України необхідно рішуче переглядати. Про це повідомив народний депутат (КПУ) Олександр Голуб.

«Те, що проводить МВФ, - це політика економічного геноциду стосовно нашої країни. Інша справа, що уряд повинен відстоювати національні інтереси, а не просто танцювати під дудку цієї спекулятивної міжнародної організації», - констатував він.

За словами Голуба, МВФ, висуваючи ті чи інші вимоги, переслідує не тільки економічні, але й політичні цілі.

«Цілком очевидно, що якщо вимоги Фонду будуть виконані, опозиція отримає додаткові очки для критики Президента, уряду і парламентської більшості. Я думаю, що це цілеспрямована політика», - підкреслив парламентарій.

Член фракції КПУ впевнений, що Україні необхідно переглядати умови і домовленості, на яких офіційний Київ працює з МВФ, повідомляє «ГолосUA».

«Якщо МВФ не погодиться, нам потрібно розвивати прямі відносини з Китайською народною республікою і Росією про надання прямих кредитів, які не обтяжені ні економічними, ні політичними умовами», - констатував Голуб.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд має намір продовжити співпрацю з Україною лише в разі виконання офіційним Києвом кількох умов: підвищення вартості природного газу для населення, а також введення своєрідного мораторію на збільшення зарплат бюджетників. Однак Кабмін у 1 кварталі 2013 року фактично знизив зарплати бюджетників.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290