З 26 травня Державна адміністрація залізничного транспорту «Укрзалізниця» змінить технологію проходження митного контролю та прикордонних процедур для поїздів, що курсують у напрямку Російської Федерації.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив під час прес-конференції начальник головного пасажирського управління «Укрзалізниці» Олександр Іванько.

Так, за його словами, в поїзді №53/54 Київ-Санкт-Петербург митні та прикордонні процедури будуть здійснюватися на шляху прямування поїзда на ділянці Чернігів-Горностаївка. Дане нововведення дозволить цьому поїзду прискоритися на 45 хвилин.

Крім того, як повідомив Іванько, з метою створення комфортних умов перетину кордону для уникнення зупинок пасажирських поїздів у нічний час буде змінено порядок проходження прикордонного та митного контролю в пасажирському потязі №6/5 Київ-Москва.

Зокрема, всі процедури в поїзді №6 будуть починатися за 25 хвилин до відправлення поїзда у вагоні і на платформі станції «Київ-Пасажирський» (залізничний вокзал). При дотриманні в зворотному напрямку контрольні операції будуть здійснюватися на шляху прямування поїзда від станції «Дарниця» до станції «Київ». Передбачений безупинний пропуск тільки по території України (безупинний пропуск на території Росії буде узгоджуватися з контролюючими органами РФ).

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282