У Дарницькому районі цього року закладено чотири нові сквери. Їх під час загальноміського суботника облаштовували працівники «Київзеленбуду» разом з киянами. А урочисте відкриття нових скверів відбудеться напередодні Дня Києва.

Зокрема, відкриваються сквери біля нещодавно побудованого будинку на вул. Драгоманова, 10/13, і біля міського Дозвільного центру на вул. Драгоманова, 10в. 23 травня заплановано відкриття скверів біля новобудови на вул. Ревуцького, 11в, і біля будинку на Харківському шосе, 21/5.

Всього до Дня Києва місто облаштувало близько 20 нових парків та скверів. Кияни активно допомагали створювати зелені зони біля своїх будинків.

Нагадаємо, Стратегією розвитку Києва до 2025 року, яка була прийнята у 2010 році за ініціативи Олександра Попова, заплановано збільшення площі зелених насаджень з 16 кв. м на людину у 2010 році до 18 кв. м - до 2015 року.

У квітні, напередодні другої загальноміської толоки, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов закликав киян активно озеленювати Київ. «Я звертаюся до киян: садіть дерева біля своїх будинків, садіть на вільних територіях! «Київзеленбуд» робить це досить активно по всьому місту. Але, переконаний, для Києва зелених насаджень багато не буває. Давайте разом відроджувати славу найзеленішої столиці Європи», - сказав Попов.

Градоначальник підкреслив, що вітає ініціативи киян з озеленення столиці та «готовий всіляко підтримувати жителів міста, якщо вони попросять надавати таким зеленим зонам статус скверів».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174