Рішення, прийняті на 22-му засіданні Міжурядової українсько-білоруської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, вже найближчим часом допоможуть усунути проблеми українського бізнесу в Білорусі. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов під час прес-конференції, яка відбулася після закриття засідання.

«Ви знаєте, що нещодавно Кабінет Міністрів запрошував бізнес, який працює з Республікою Білорусь, на зустріч - ми вислухали всі проблемні питання. Вже сьогодні я отримав відповідь, що по цих позиціях почалася робота. Можу з упевненістю сказати - всі зобов'язання, які уряд України взяв перед бізнесом, будуть реалізовані вже цього року», - підкреслив Арбузов.

Він зазначив, що такі засідання Міжурядової комісії дають можливість найбільш ефективно вирішувати проблемні питання між країнами.

«У багатьох питаннях, навіть не зовсім простих, ми знайшли взаєморозуміння. Адже, перш за все, ми зобов'язані захищати інтереси бізнесу наших країн і враховувати побажання наших громадян. Ми - братські республіки, тому не можемо не домовитися», - сказав перший віце-прем'єр.

Арбузов додав, що українсько-білоруські взаємини перебувають на дуже високому рівні. Це підтверджують цифри - товарообіг між країнами у 2012 році досяг 7,5 млрд доларів і у порівнянні з 2011 роком його приріст склав 18%.

Перший віце-прем'єр-міністр переконаний, що подальші відносини між Україною та Білоруссю будуть тільки розвиватися. Особливо це стосується торговельно-економічної сфери. Так, відповідаючи на запитання про велику кількість білоруських товарів у нашій країні, Арбузов зазначив: «Я б хотів, щоб і наша продукція, зокрема, і кондитерська, і пивоварна, могла бути представлена ​​в Білорусі так само добре, як представлені білоруські продукти на ринку України».

У свою чергу перший заступник голови уряду Республіки Білорусь Володимир Семашко високо оцінив результати засідання комісії і підкреслив, що Білорусь дуже зацікавлена ​​у подальшому розвитку співпраці.

Сприятиме цьому і Протокол засідання комісії, який сторони підписали сьогодні - в ньому враховані позиції України і Білорусі з усіх актуальних питань. Крім того, важливим є факт підписання між представниками України та Білорусі Угоди про міжрегіональне та прикордонне співробітництво.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173