Україна демонструє значні успіхи на світовому аграрному ринку, підкреслив Президент Віктор Янукович, повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави.

«Аграрний сектор нашої держави в умовах економічної кризи в черговий раз демонструє зростання на тлі всіх інших галузей економіки. За рахунок українського сільського господарства ми забезпечуємо не тільки потреби внутрішнього ринку, а й постійно нарощуємо поставки продовольства і сільськогосподарської сировини на зовнішні ринки», - сказав Янукович на урочистому відкритті XXV Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2013».

Зокрема, він зазначив, що з 2007 року частка продукції агропромислового комплексу в загальній структурі експорту України зросла майже вдвічі і торік склала 27%. «Загалом у 2012 році аграрний експорт продемонстрував безпрецедентне зростання - майже на 40% і склав понад 18 млрд доларів США», - підкреслив Президент.

На переконання Глави держави, за останні роки Україна довела, що є одним з потужних гравців на світовому ринку продовольства.

«Стабільно наша держава займає одні з лідируючих позицій на світовому ринку зерна. Кожна одинадцята його тонна, яка продавалася на світовому ринку торік, була вітчизняного виробництва. Нам належить близько 9% у світовій торгівлі зерновими», - сказав Янукович.
 
Крім того, Президент зазначив, що світ зацікавився не тільки українським зерном, а й продукцією тваринництва. За його словами, Україна вже постачає в Євросоюз продукцію птахівництва.

Україна також поступово освоює нові ринки збуту сільськогосподарської продукції. Це Японія, Об'єднані Арабські Емірати і Південно-Африканська Республіка.
«Зберегти ці тенденції і дати галузі системну основу і потужний імпульс до стійкого зростання - наше головне завдання», - підкреслив Глава держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

383