Білорусь планує створити в Україні підприємства зі збору сільгосптехніки. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час XXII засідання міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва заявив перший заступник прем'єр-міністра Республіки Білорусь Володимир Семашко.

«Є дуже великі теми, які ми повинні розробити у цьому році максимум - наступного... Україна ставить перед собою реальне і правильне завдання - подвоїти обсяги виробництва зерна... Ми готові допомогти Україні», - зазначив він.

За його словами, Білорусь готова поставити в Україну сільськогосподарську техніку на пільгових умовах, зокрема, за схемою лізингу та за пільговими банківськими кредитами.

Семашко зазначив, що сьогодні під час засідання комісії міністрам економіки двох країн дадуть відповідні доручення, «щоб за пару місяців вийти на результат».

Крім того, він підкреслив, що виробництво в Україні білоруської с/г техніки дозволить вивести її на європейські ринки.

«Ми бачимо прагнення і режим роботи України з Європейським Союзом. Може, ви на порозі того, що буде створена вільна торгівля між Україною та ЄС. І гріх не скористатися тим, щоб складальні підприємства і підприємства повного циклу в Україні могли б просувати товар не тільки на внутрішній ринок, а й на ринок ЄС», - підсумував Семашко.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213