З 26 травня Державна адміністрація залізничного транспорту «Укрзалізниця» запустить 93 нові склади і введе додаткові маршрути. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомив сьогодні під час брифінгу начальник головного пасажирського управління «Укрзалізниці» Олександр Іванько.

Так, за його словами, 26 травня з 00 години 00 хвилин вводиться новий графік руху на період 2013-2014 року, яким передбачається курсування 291 пари пасажирських поїздів.

«Введення нового графіка щорічно відмічається тим, що ми формуємо додаткові літні поїзди. Їх буде 93 і 76 з них поїдуть до Криму. Тобто у пасажирів з'явиться можливість викупити більше ніж 30 тисяч квитків в одному тільки кримському напрямку», - повідомив Іванько.

Також, за словами Іванька, для зручності пасажирів «Укрзалізниця» відкриє додатково 141 касу на вокзалах, 7 пересувних кас у Криму та оновить табло на вокзалах першого класу і позакласних - тепер на них буде відображатися інформація про наявність вільних місць у пасажирських поїздах на поточний час .

Крім того, він повідомив, що з 27 травня жителі Донецька, Дніпропетровська і Харкова зможуть скористатися швидкісними поїздами «Інтерсіті +» для поїздки до Сімферополя.

«Підкреслюю, що нічні традиційні поїзди по цих напрямках залишаються. Пасажири матимуть більш широкий вибір за часом і комфортністю поїздки. Маршрут потягу «Інтерсіті +» сполученням «Київ-Дніпропетровськ» буде продовжено до Запоріжжя. Таким чином до Запоріжжя можна буде доїхати за 6 годин 50 хвилин», - розповів Іванько.

Крім того, як розповів начальник головного пасажирського управління, введено новий маршрут поїзда «Інтерсіті +» до Тернополя, куди тепер можна буде дістатися за 5 годин 50 хвилин.

А для зручності жителів лівого берега Києва на станції «Дарниця» призначать зупинку 19 парам пасажирських поїздів, у тому числі 3 парам потягів «Інтерсіті +» сполученням «Київ-Харків» і поїзду №169/170 сполученням «Київ-Львів-Київ» .

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272