Україна сподівається, що білоруські ринки будуть відкриті для українських продуктів. Про це в ході XXII засідання міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов, повідомляє кореспондент ForUm'у.

«Український ринок відкритий для білоруських продуктів. Сподіваюся, можна розраховувати на відповідні дії і від білоруського ринку», - сказав Арбузов і висловив упевненість, що Україні та Білорусі вдасться вирішити проблемні питання, напрацювавши алгоритм взаємовигідної співпраці між країнами.

«В силу нашої близькості виникають проблеми, над якими ми працювали вчора і сьогодні. Це зрозуміло і логічно. Власне, заради цього і створюється комісія. Зокрема, нас не можуть не хвилювати проблеми, з якими стикаються на білоруському ринку наші виробники кондитерських і молочних продуктів», - сказав він.

Тим часом Арбузов поскаржився, що ці проблеми виникають всупереч двостороннім домовленостям та положенням ЗВТ у СНД. «Сподіваюся, ми вирішимо цю проблему», - заявив чиновник.

Представники українського бізнесу, за словами Арбузова, присутні на засіданні уряду, прийшли з двома меседжами. «По-перше, вони хочуть працювати більше, і у нас є потенціал для нарощування співпраці, а по-друге, від вітчизняних підприємців надійшли скарги. Зокрема, від кондитерів та виробників молочної продукції, а також від пивоварів», - повідомив він.

Як раніше повідомляв ForUm, проблеми з поставками в Україну виникли в українських виробників кондитерських виробів на початку квітня. Асоціація «Укркондпром», що об'єднує українських виробників кондитерських виробів, зверталася в українські органи влади.

На початку травня перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов дав обіцянку вирішити проблему постачань українських кондитерських виробів з України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163