У Росії не виключають запровадження запрошень для в'їзду в країну громадян із держав СНД. Про це сьогодні журналістам у Москві сказав глава Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський.

«Варіант в'їзду за запрошеннями може бути розглянутий з країнами основного притоку мігрантів у РФ, але тут додатково потрібно попрацювати. Це непросте питання», - сказав Ромодановський, відповідаючи на запитання про доцільність введення візового режиму з країнами СНД.

При цьому він підкреслив, що візовий режим сьогодні з країнами СНД «не зовсім актуальний», повідомляє «УНІАН».

Ромодановський нагадав, що з 1 січня 2015 року громадяни ближнього зарубіжжя будуть в'їжджати в Росію за закордонними паспортами. «Для цього всі передумови є. Я думаю, нас наші партнери зрозуміють», - додав голова ФМС РФ.

Він підкреслив, що в Росії створені всі умови для законної квоти мігрантів із інших країн.

Нагадаємо, 12 грудня 2012 року Путін у посланні до Федеральних зборів РФ заявив, що до 2015 року в'їзд до Росії для всіх іноземних громадян, у тому числі з країн СНД, буде дозволений виключно за закордонними паспортами.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара вважає, що зміна статусу перетину україно-російського кордону в разі введення Росією в'їзду за закордонними паспортами має бути поступовою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240