У поточному році Державне агентство автомобільних доріг «Укравтодор» буде змушене відмовитися від масштабного будівництва нових автомагістралей. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході засідання Кабінету Міністрів заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Натомість до зими необхідно повністю завершити капітальний та поточний ремонт доріг. Тільки у цьому разі ми отримаємо можливість наступного року розпочати реалізацію амбітної програми автодорожнього будівництва, завдяки якій транспортні коридори європейської якості об'єднають всі адміністративні центри країни», - сказав глава уряду.

Він повідомив, що Кабмін затвердив список об'єктів для реконструкції та ремонту на поточний рік. Зокрема, будуть відремонтовані ділянки автомобільних доріг Київ-Харків-Довжанський, Київ-Чоп, Херсон-Джанкой-Сімферополь, Вінниця-Умань-Знам'янка, Знам'янка-Дніпропетровськ, Дніпропетровськ-Донецьк-Луганськ, Житомир-Чернівці.

«Вже розпочато підготовчі роботи з ремонту автодороги Київ-Одеса. Проведено тендерні процедури, отримано угоду від Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку щодо залучення коштів», - повідомив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що якщо у поточному сезоні не ліквідовувати пошкодження на автошляхах, то у наступному році може не залишитися дорожнього полотна, яке можна буде відновлювати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

970