Міністр культури Леонід Новохатько привітав Злату Огнєвич із завоюванням третього місця на конкурсі «Євробачення 2013», повідомляє прес-служба Мінкульту.

«Я вважаю, що, досягнувши такого успіху, співачка може сприяти підтримці талантів, які тільки пробиваються», - зазначив Новохатько під час зустрічі зі Златою Огнєвич і її командою.

«Я щиро вітаю Вас. Мені здається, що у Вас два місця відтепер повинні бути: одне - на сцені, а інше - у журі конкурсів дитячої пісні, конкурсів підтримки юних талантів», - зазначив міністр, підкресливши, що бачить у цьому «складові іміджу співачки, лінію її поведінки і частину образу», що може бути перспективним для неї і необхідним.

Міністр нагадав, що 2013 рік оголошений Президентом України Роком дитячої творчості, і запропонував Златі Огнєвич взяти участь у підбитті його підсумків. «Ви вже трохи символ і повинні як би зверху подивитися, а хто там пробивається, підтримати добрим словом, похвалити когось із педагогів», - сказав Новохатько.

Злата Огнєвич словами подяки згадала свого педагога з вокалу із музичного училища імені Глієра Тетяну Русову. «Тетяна Миколаївна дала мені основу, з допомогою якої я можу і академічний вокал виконувати, і джазовий, і поп-музику. Вона вчила, що ми живемо в Україні і повинні знати золотий фонд українських пісень, інакше ми не справжні співаки. Вона - прекрасний педагог, який виховав багатьох чудових виконавців - Бужинську, Власову, Тіну Кароль, Бондарчука», - сказала співачка.

Відповідаючи на запитання міністра про найближчі плани, Злата Огнєвич сказала, що головне - це нова музика, і відпочинок команда не планує.

Нагадаємо, Злата Огнєвич посіла третє місце на «Євробаченні-2013».

Перемога на конкурсі дісталася представниці Данії Еммелі де Форест з піснею «Only Teardrops».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175