Якщо у поточному сезоні не ліквідовувати пошкодження на автошляхах, то у наступному році може не залишитися дорожнього полотна, яке можна буде відновлювати. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відриваючи засідання Кабінету Міністрів, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Він повідомив, що у цілому цього року була пошкоджена вдвічі більша площа дорожнього покриття, ніж зазвичай - близько 5 млн кв. м. «Із них більше 2 млн кв. м ще залишилося відремонтувати... Впродовж травня дорожники очікують, що ще 400 тис. кв. м покриття вийдуть з ладу. Тобто процес руйнування об'єктивно триває, оскільки триває експлуатація доріг з порушенням діючих експлуатаційних норм», - зазначив прем'єр.

Азаров також підкреслив, що на сьогоднішній день будівельно-ремонтні організації вийшли на граничну межу своїх можливостей. «Щодня ремонтується до 100 тис. кв. м дорожнього полотна. Цілодобово на дорогах працює вдвічі більше робочих і техніки, ніж торік: 12 тис. осіб, майже тисяча ремонтних бригад, до 500 одиниць дорожньої техніки та 90 асфальтобетонних заводів», - повідомив він.

При цьому, за словами прем'єра, навіть таких сил і темпів роботи недостатньо. «Нагадаю, всього, щоб привести наші дороги у нормальний стан, потрібно 10 років щорічно вкладати по 40-50 млн грн. І уряду та «Укравтодору» і місцевій владі потрібно знаходити нові рішення», - зазначив він.

Азаров доручив Міністерству інфраструктури, Міністерству фінансів разом з головами місцевих адміністрацій розробити на червень-вересень поточного року мобілізаційну програму щодо залучення ресурсів для ремонту доріг.

Як раніше повідомляв ForUm, глава Держагентства автомобільних доріг «Укравтодор» Євген Прусенко заявив, що в Україні ямковий ремонт доріг завершать до кінця червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208