Співробітник управління МВС України на Львівській залізниці, капітан міліції Борис Ящук, який з лютого цього року перебуває у складі миротворчої місії у Південному Судані, отримав подяку від комісаріату поліції і губернатора штату Озерний за врятоване життя новонародженого хлопчика.

Зокрема, 18 травня близько 09:00 за місцевим часом на мобільний телефон командира групи цивільної поліції ООН окружної бази підтримки у місті Румбек штату Озерний Ящука подзвонив офіцер поліції міста Румбек і повідомив, що в районі Макой у ​​ глибокій ямі громадського туалету чути плач дитини. Офіцер просив про допомогу.

На місці події Ящук прийняв рішення - до приїзду рятувальників розбити бетонне перекриття, оскільки отвір був маленьким, а глибина сягала 7 метрів, передає «УНІАН».

«Я повідомив про це керівника сектора поліції ООН і командирам Монгольського і Непалського військових батальйонів штату Озерний, які протягом 15 хвилин прибули на місце події, спільними з представниками місцевої бригади зусиллями спустили туди пожежника. Піднявши дитину, рятувальник передав немовля мені в руки», - розповів Ящук.

Після наданої медичної допомоги медики Непалського батальйону відрізали пуповину дитині, помили і сповили її. Після чого Ящук на службовому автомобілі відвіз хлопчика у Католицький благодійний госпіталь міста Румбек.

«На даний момент дитині нічого не загрожує. Це новонароджений хлопчик, вагою 3,5 кг, який пролежав близько 4-х годин і ледь не задихнувся у фекальних масах, куди його викинула неповнолітня мати, яка не хотіла мати небажану дитину», - наголошується у повідомленні.

Подяку за оперативні дії українському правоохоронцю виніс комісар поліції ООН Фредерік Йїгал і губернатор штату Озерний.

Командир персоналу МВС у Південному Судані майор міліції Дмитро Горбач також оголосив подяку перед особовим складом окружної бази.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295