Прем'єр-міністр України Микола Азаров вимагає позбавити акредитації журналістів за акцію протесту на засіданні уряду в середу.

Як передає кореспондент ForUm'у, перед відкриттям засідання Кабміну десять журналістів із різних видань влаштували мовчазну акцію протесту на підтримку колег, побитих 18 травня у Києві.

Після того, як Азаров зайняв прем'єрське крісло, журналісти вишикувалися в ряд навпроти глави Кабміну і повернулися до нього спинами, на яких висіли таблички із словами: «Сьогодні - журналістка! Завтра - ваша дружина, сестра, дочка. Дійте!»


 
На що прем'єр відповів: «Це що за концерт? Будь ласка, не заважайте проведенню засідання Кабміну. Ми поважаємо роботу журналістів, але не перетворюйте засідання уряду на цирк. Ви маєте право звертатися до уряду. Але такі дії показують рівень нашої журналістики».

Азаров зажадав позбавити акредитації журналістів, які влаштували акцію. «Запишіть їх за прізвищами і позбавите акредитації у Кабінеті Міністрів», - зажадав він.

Прем'єр попросив журналістів залишити залу засідань уряду, що вони і зробили.

Нагадаємо, 18 травня біля будівлі Головного управління МВС у Києві на вулиці Володимирській невідомі молоді люди спортивної статури побили журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук і фотографа Влада Соделя. За словами Соделя, він і Сніцарчук знімали побиття молодчиками «свободівців».

За фактом побиття журналістки відкрито кримінальне провадження за двома статтями, розпочато досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

406