Європейська мовна спілка, яка займається організацією «Євробачення», відкинула претензії щодо неврахування голосів, які Азербайджан віддав за російську учасницю конкурсу Діну Гаріпову. Про це заявив представник оргкомітету «Євробачення» Ярмо Сійма.

Він заявив, що помилки у підрахунку голосів від Азербайджану не було. «Азербайджан не дав голоси Росії - цей результат підтверджений нотаріально на місці нашим партнером з підрахунку голосів Digame і незалежним спостерігачем з PwC», - йдеться у заяві Сійма.

Гаріпова виконала на «Євробаченні» пісню «What If» і, згідно з офіційними даними, набрала 174 бали. У результаті російська співачка зайняла п'яте місце. Азербайджан не віддав Гаріповій жодного балу.

Проте пізніше директор Громадського телебачення Азербайджану Джаміль Гулієв заявив, що Гаріпова зайняла друге місце за підсумками голосування серед азербайджанських телеглядачів. За словами Гулієва, національне журі також поставило виконавиці високу оцінку. Іншими словами, Гаріпова мала отримати від Азербайджану 10 балів (вища оцінка, яку може отримати учасник конкурсу - 12 балів).

Як заявив посол Азербайджану у РФ Полад Бюльбюль-огли, голоси телеглядачів могли «загубитися» у результаті якогось технічного збою.

При цьому навіть якщо б Росія отримала від Азербайджану 10 балів, Гаріпова все одно виявилася б останньою у п'ятірці лідерів.

Черговий конкурс «Євробачення» проходив з 14 по 18 травня у Мальмі. Переможницею цього разу стала данська співачка Еммілі де Форест, яка виконала пісню «Only Teardrops». Де Форест набрала 281 бал.

Українка Злата Огнєвич посіла третє місце.

За матеріалами РІА «Новости», «Лента.ру»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207