Київська влада планує пересадити з Хрещатика у столичні парки каштани, закуплені по 5,4 тис. гривень за саджанець під виглядом італійських надвиносливих каштанів Бріотті. При цьому Бріотті спробують закупити ще раз, повідомляє «ТСН».

ТСН зазначає, що тендер стосовно закупівлі каштанів проводила Київська міськдержадміністрація, купувалися дерева у італійців фірмою з назвою «Професійний садівник». Однак її телефони не відповідають, а за адресою, вказаною в Інтернеті, насправді розташований приватний будинок.

Як повідомлялося, згідно з висновками експертизи, проведеної фахівцями ботанічного саду ім.Фоміна, з'ясувалося, що із 285 каштанів, висаджених у квітні на Хрещатику, тільки два дерева є м'ясочервоними каштанами Бріотті.

Київські власті стверджують, що саджанці каштанів Бріотті підмінили невідомі зловмисники. КМДА порушила питання про звільнення керівника КП з утримання зелених насаджень Шевченківського району м.Києва, оскільки він або причетний до підміни, або не забезпечив контроль за постачанням каштанів.

У КМДА також зазначили, що сума контракту на постачання каштанів для міста склала майже мільйон гривень, проте коли виявилася фальсифікація, італійській фірмі заплатили лише 50% від контракту.

Нагадаємо, раніше прес-служба КМДА анонсувала, що до кінця квітня на Хрещатику висадять 289 м'ясочервоних каштанів Бріотті, у тому числі 115 подарованих спонсором. Вартість висадження одного каштана становить 5400 грн. Ця сума включає всі супутні витрати (доставку, підготовку ґрунту, роботи з висадження). Вартість одного дерева, подарованого спонсором, становить 6000 грн. Фахівці стверджують, що Бріотті - представники найбільш витривалого сорту каштанів у світі: вони не бояться молі та стійкі до захворювань.

Однак коли каштани почали цвісти, виявилося, що висаджені вздовж вулиці дерева - звичайні кінські, на що вказують білі суцвіття. Прокуратура Києва почала перевірку з приводу закупівлі каштанів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162