Головна прокуратура Грузії у вівторок увечері офіційно пред'явила звинувачення колишньому прем'єр-міністру і генеральному секретареві пропрезидентської партії «Єдиний національний рух» Вано Мерабішвілі та губернатору Кахетії, екс-міністру охорони здоров'я Зурабу Чіаберашвілі.


 
Мерабішвілі був затриманий у справі про створення фіктивних робочих місць для прихильників «нацруху» у ході реалізації в 2012 році державної програми з працевлаштування, а також розтрату коштів МВС Грузії. Крім того, завершується слідство ще за двома епізодами. Мерабішвілі, за словами його адвоката Георгія Чівіашвілі, не визнає себе винним.

Мерабішвілі та Чіаберашвілі звинувачуються у корупційній діяльності, перевищенні службових повноважень і розтраті державних коштів. Слідство ведеться за статтею 164-1 (підкуп виборців), третьої частини статті 182 (розтрата або привласнення коштів з використанням службового становища, що завдало серйозних збитків) та статті 332 (зловживання службовими повноваженнями) КК Грузії.

У найближчі 48 годин відбудеться судове засідання, у ході якого буде вирішене питання про запобіжний захід щодо обвинувачених.

У січні 2004 року 2004 Мерабішвілі був призначений секретарем Ради національної безпеки Грузії, навесні того ж року - помічником президента Михайла Саакашвілі з питань національної безпеки. З 7 червня по 18 грудня 2004 року Мерабішвілі обіймав пост міністра державної безпеки. 18 грудня 2004 року був призначений главою міністерства внутрішніх справ. З 4 липня 2012 року - 11 жовтня 2012 року - прем'єр-міністр Грузії.

За матеріалами РІА «Новости», «Грузия Online»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201