Прокуратура Печерського району Києва розпочала кримінальне провадження щодо посадових осіб комунального підприємства з утримання зелених насаджень, які майже на 96 тис. грн завищили вартість виконання робіт з капітального ремонту скверу на площі Івана Франка.

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства, у жовтні 2011 року комунальним об'єднанням «Київзеленбуд» з КП УЗН Печерського району Києва укладено договір підряду щодо капітального ремонту столичного скверу.

На підставі акта прийому виконаних робіт комунальне об'єднання сплатило озеленювачам майже 96 тис. грн бюджетних коштів. Однак, як з'ясувалося у ході проведення прокурорської перевірки, частина фінансових документів була датована квітнем-червнем 2011 року.

Таким чином, КП завищило вартість виконаних робіт, включивши в акт прийому робіт витрати, не підтверджені даними бухгалтерського обліку.

Відомості про вчинення посадовими особами КП УЗН кримінальних правопорушень внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст.364 КК України «Зловживання владою або службовим становищем».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171